Postcode Check

Top 5 pakketten

  Video on demand steeds vaker alternatief voor normale TV

  Geplaatst op 25 Mei 2014

  Online Video of Video on Demand is steeds vaker een alternatief voor de normale TV zoals we die tot op heden kennen, aldus een onderzoek van Sanoma en SBS.

  Van de ruim 1.300 respondenten kijkt de overgrote meerderheid regelmatig video's op prime time, tussen 18.00 en 22.00 uur. Dat is traditioneel het moment waarop veel 'normale' televisie wordt gekeken.Dat betekent dat online video steeds vaker een alternatief wordt voor programma's op tv. Ruim een derde geeft aan tussen 18.00 en 20.00 uur online video's te kijken, ruim de helft doet dat ook tussen 20.00 en 22.00 uur.Tijdens die uren wordt bovendien relatief vaak naar lange video's gekeken. Het gaat dus niet alleen om korte filmpjes op Youtube of Facebook. Tussen 20.00 en 22.00 uur geeft zelfs driekwart van de mensen aan lange video's te bekijken.De respondenten geven aan dat een korte video meestal een minuut of vijf vinden mag duren. Lange video's zijn meestal dertig minuten met een gemiddelde van 45 minuten.Verder valt op dat 98 procent thuis video's kijkt. 9 procent doet dit ook onderweg en 14 procent ook op het werk.

  Youtube, Netflix en uitzending gemist

  Youtube blijkt de populairste bron voor online video; 77 procent kijkt daar regelmatig naar. Uitzending Gemist volgt met 50 procent en Facebook met 36 procent. RTL XL staat wat lager met 19 procent. Netflix, waarvoor gebruikers elke maand moeten betalen, wordt regelmatig gebruikt door 6 procent van de representatieve onderzoeksgroep.In totaal betaalt slechts 10 procent voor online video in de vorm van een abonnement, zoals bijvoorbeeld bij Netflix. 9 procent betaalt ook wel eens per item, zoals bijvoorbeeld bij RTL XL. Netflix is de populairste betaalde dienst. Van de mensen die niet betalen voor online video verwacht 87 procent dat ook in de toekomst niet te gaan doen.Gemiddeld kijkt de Nederlander zo'n twaalf video's per week.

  Bron: Nu.nl

  Terug naar het overzicht